У Мін’юсті зареєстровано вимоги до виробництва ветпрепаратів

Міністерство юстиції України зареєструвало наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.11.2017 № 606 “Про затвердження Положення про основні вимоги до виробництва ветеринарних препаратів та Правил належної виробничої практики ветеринарних препаратів», розроблений в рамках гармонізації українського законодавства до норм ЄС” (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 24 січня 2018 р. за № 106/31558).

Даний нормативно-правовий документ є першим кроком України до створення законодавчої бази із регулювання виробництва ветеринарних препаратів за принципами належної виробничої практики. Тому прийняття цього наказу має важливе значення для забезпечення потреб ветеринарної медицини якісними та ефективними вітчизняними препаратами. Вищезазначений наказ розроблений на основі Європейських правил з належної виробничої практики лікарських засобів для застосування у ветеринарії.

Прийняття нормативного-правового акту має важливе значення для вітчизняної індустрії промислового виробництва ветеринарних препаратів, адже дає можливість українським підприємствам бути конкурентоспроможними на міжнародних ринках.

Належна виробнича практика є частиною системи контролю якості, яка гарантує, що ветеринарні препарати виробляються із забезпеченням їхньої відповідності своєму призначенню, вимогам реєстраційного досьє та із виключенням ризиків для тварин, пов’язаних із недостатньою безпекою, якістю чи ефективністю.

Документ розроблено з метою впровадження галузевої співпраці, зазначеної в Указі Президента України від 11.06.1998 № 615/98 «Про затвердження стратегії інтеграції України до Європейського Союзу», відповідно до Закону України «Про Загальнодержавну програму адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу», на виконання пункту 62 Всеохоплюючої стратегії імплементації Глави IV (Санітарні та фітосанітарні заходи) Розділу IV «Торгівля і питання, пов’язані з торгівлею» Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24.02.2016 № 228-р.

Leave a Comment