Засідання робочих груп

15.10.2004р. на виконання наказу ДВФСУ №2216 від 03.07.2014. відбулася робоча нарада представників робочих груп на якій було розглянуто питання удосконалення положень наказу № 133 від 14.07.2008 ” Про затвердження форм заяв, переліку матеріалів реєстраційного досьє та порядку його формування” та положення інших нормативних актів стосовно виробництва, реєстрації та обігу ветеринарних препаратів. У роботі прийняли участь Скрипник В.Г. (голова) та члени робочих груп: Бабкін М.В., Березовська І.А., Вабіщевич Ф.С., Ложкін В.В., Косенко Ю.М., Кузьмін А.А.

Було розглянуто питання невідповідності діючого ветеринарного законодавства вимогам законодавства ЄС і сучасним умовам виробництва та обігу ветеринарних препаратів і кормових добавок, зокрема застарілі норми викладені в ЗУ “Про ветеринарну медицину” статті 66, 67 та 68, Положенні про державну реєстрацію ветеринарних препаратів та наказі Державного комітету ветеринарної медицини України № 133 від 14.07.2008р.

Вирішили:

  1. Прийняти за основу Перелік матеріалів реєстраційного досьє до лікарських ветеринарних препаратів, порядок його формування та експертизи, розроблений Асоціацією виробників і дистриб’юторів ветеринарних препаратів та кормових добавок (Ветпромспілка).
  2. Доручити Косенку Ю.М. до 22.10.2014 р. надати членам робочої групи Директиви ЄС щодо регулювання реєстрації та обігу різних груп ветеринарних препаратів.
  3. Доручити представникам контрольних інститутів Косенку Ю.М., Бабкіну М.В. та Ушкалову В.О. до 05.11.2014 р. розробити та надати членам робочої групи порівняльну таблицю змін до наказу Державного комітету ветеринарної медицини України № 133 від 14.07.2008 р., викладених у пропозиціях Ветпромспілки, ДНДКІ ветеринарних препаратів та кормових добавок і Директивах ЄС.
  4. Прийняти до уваги заяву Ю.М. Косенка, що ДНДКІ ветеринарних препаратів і кормових добавок бере зобов’язання з 1 січня 2015 року використовувати положення ЗУ “Про ветеринарну медицину” в частині спрощеної реєстрації генеричних препаратів у повсякденній роботі та неприпустимості використання практики додаткових випробувань заявлених препаратів у контрольному інституті, неприпустимості витоку конфіденційної інформації з реєстраційних дос’є та використання її третьою стороною.
  5. Доручити Ветпромспілці організувати включення представників робочих груп до ради з питань Євроінтеграції при Міністерстві агропромислової політики та продовольства.

Leave a Comment