Всеукраїнський круглий стіл 02.10.15

За ініціативи Української асоціації виробників і дистриб’юторів ветеринарних препаратів та кормових добавок («Ветпромспілка») 2 жовтня 2015 р. у м. Львів, у актовому залі готелю «Супутник» відбувся Всеукраїнський круглий стіл «Дотримання вимог при реєстрації, виробництві та дистрибуції ветеринарних препаратів,  прояви правового нігілізму та його ризики для ветеринарної медицини і суспільства».

У роботі круглого столу прийняли участь представники більше 20 компаній виробників і дистрибуторів ветеринарних препарартів, співробітники ДНДКІ ветеринарних препаратів і кормових добавок, ДНКІБШМ. Від ДВФСУ у круглому столі прийняла участь головний спеціаліст протиепізоотичного відділу Трубка С.В.

Учасники озвучили нагальні проблеми при виробництві та дистриб’юції ветеринарних препаратів, висловили свої претензії та побажання до Центрального органу виконавчої влади, який формує державну політики у галузі ветеринарної медицини та державних контрольних інститутів. Основні з них це:

  1. Відсутність дієвого контролю за нелегальним виробництвом ветеринарних препаратів та кормових добавок та відсутність будь-якого контролю за обігом ветеринарних препаратів, завдяки чому ринок України наводнений неякісними та фальсифікованими продуктами.
  2. Відсутність дієвого контролю за контрабандою ветеринарних препаратів та кормових добавок або ж участь фахівців державної ветеринарної служби у її проведенні.
  3. Відсутність дієвого механізму боротьби з фальсифікацією ветеринарної продукції або ж кришування фірм-фальсифікаторів фахівцями державної ветеринарної служби.

Учасники круглого столу доручили керівництву Ветпромспілки підотувати протокол засідання круглого столу та донести висловлені зауваження і пропозиції  до керівництва Центрального органу виконавчої влади, який формує державну політики у галузі ветеринарної медицини, ким би він не був –  чи ДВФСУ, чи Держпродспоживслужба.

Leave a Comment